Na Skupštini Kantona Sarajevo, održanoj 6.5.2020. godine dodijeljene su povelja i plakete u skromnom izdanju zbog trenutnog stanja sa COVID-om 19.

Zbog prirode ove skupštine, zvanica nije bilo mnogo te u skladu s tim plaketu KS preuzeo je predsjednik RKUD „Proleter“, Sahudin Kačar. U kratkom obraćanju nakon reprezentativnog videa zahvalio se skupštini u ime Društva na najvećem priznanju Kantona Sarajevo čime je prepoznat višedecenijski uspješan rad kolektiva. Plaketa KS predstavlja priznanje za doprinos u izučavanju, njegovanju i afirmaciji kulturne baštine svih naroda BiH.

„Želim da se od srca zahvalim svima vama, članovima Skupštine Kantona i onima koji su prepoznali Proleter i naše aktivnosti, na ovaj način dodijelili nagradu i dali podršku Proleteru u budućem radu.“ – poručio je Sahudin Kačar

Dana 24.4.2020. godine, održana je sjednica Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj je donesena odluka da se povodom obilježavanja Dana Kantona Sarajevo, najzaslužnijim pojedincima i organizacijama Kantona dodijele priznanja za rad i ostvarene rezultate. 

Na osnovu odluke kantonalne skupštine od 24. aprila, najveće priznanje Povelja Kantona Sarajevo, kojom se proglašava počasni građanin kantona dodijeljena je Čedomiru Jovanoviću i uručene plakete ostalim laureatima, zaslužnim pojedincima i kolektivima: Slaviši Šućuru, Radetu Zoranoviću, Željku Komšiću, Javnoj ustanovi Treća gimnazija Sarajevo, Javnoj ustanovi “Fond memorijala KS” i Radničkom kulturno-umjetničkom društvu “Proleter”. Također, posthumno priznanje je dodijeljeno porodici Suada Ćupine, kao priznanje za višegodišnje uspješno djelovanje, iznimna postignuća i nemjerljiv doprinos razvoju sporta u Kantonu Sarajevo i afirmaciji države Bosne i Hercegovine. (Izvor: klix.ba)