Postoji jedna divna izreka koja glasi : “Ljudskost je najveća čovjekova vrlina”. Predstavlja divnu misao na koju se uvijek treba osloniti, pogotovo u ovim izuzetno teškim vremenima. 

Naime, uprkos trenutnoj situaciji izazvanoj zbog  pandemije virusa COVID-19, naše Društvo je prestalo sa radom sekcija, ali nije sa aktivnostima koje se ipak mogu realizovati i u ovakvim uslovima . Članovi nisu zaboravili jedni druge, te da jedni drugima budu podrška, da pružaju uzajamnu pomoć, naročito onima kojima je najpotrebnija. 

Udruženim snagama, ekipa mlađih članova je odlučila posjetiti trenutno najosjetljiviju populaciju, naše drage starije članove, te naravno uz poštivanje obaveznih mjera sigurnosti, uručiti skromne pakete kao mali znak pažnje. 

Članovi su pokazali da RKUD “Proleter” postoji i van okvira svojih prostorija, te da uvijek mislimo jedni na druge, nastojimo uljepšati  svakodnevnicu i u drugačijim vremenima. 

Ovakav gest je bio samo jedan od mnogih pokazatelja da naše Društvo nije samo skup simpatizera igre, pjesme i muzike, već jedna velika porodica koja sa nestrpljenjem iščekuje nastavak aktivnosti i rad sekcija,  mnogobrojna druženja i putovanja.